Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!!!








2013...!!!


2012: 10 κορυφαία γεγονότα σε όλον τον κόσμο έκαναν ρεκόρ στο twitter!

2012: 10 κορυφαια γεγονοτα σε ολον τον κοσμο εκαναν ρεκορ στο twitter!
Καθ' όλη τη διάρκεια του 2012 το Twitter υπήρξε ένα από τα μέσα που όχι μόνο μετέδωσε τα σημαντικότερα νέα αλλά τα δημιούργησε κιόλας.
Από την ανασκόπηση της χρονιάς του Twitter ξεχωρίσαμε 10 γεγονότα στα οποία το συγκεκριμένο social network έπαιξε σημαντικό ρόλο.
 

Απαισιόδοξο το 64,4% για το 2013

Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι πολίτες από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Σύμφωνα με έρευνα της Marc για το «Έθνος της Κυριακής», προβλέπουν για το 2013 αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού σε ποσοστό 81,4%.
Περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους (54,5%) εμφανίζουν έντονη τάση αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος και επιθυμούν τη δημιουργία νέων κομμάτων.

LIVE camera από το χωριό του Άγιου Βασίλη. (Live)



Μικροί και μεγάλοι μπορούν καθημερινά να παρακολουθούν ζωντανή εικόνα από το χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Μετά τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη, στο Ροβανιέμι όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες παγώνουν..

Διασχίζοντας τα τεράστια «τείχη του χιονιού»…

tromaktiko

Ο δρόμος Tateyama Kurobe Alpine Route αποτελεί μια μοναδική και εντυπωσιακή διαδρομή μήκους 90 περίπου χιλιομέτρων, η… οποία διασχίζει τις βόρειες ιαπωνικές Άλπεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περάσουν μέσα από τα περίφημα «τείχη του χιονιού»…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




Ας είναι η νέα χρονιά μια πραγματική αναγέννηση για όλους μας.





Φθιώτιδα: Στιγμές του 2012 μέσα από 12 +1 εικόνες

photo-mathitwn-004 

Φθιώτιδα: Στιγμές του 2012 μέσα από 12 +1 εικόνες

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ





Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εύχεται σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο και στις οικογένειές τους το 2013 να έχουν υγεία και να είναι για όλους μια καλή αγωνιστική χρονιά.

Όλα επιβεβαιώνουν ότι και το 2013 θα είναι μια ακόμη χρονιά αντεργατικών, βάρβαρων μέτρων, σε βάρος της εργατικής τάξης, και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Η καπιταλιστική κρίση θα συνεχιστεί θα βαθύνει ακόμα περισσότερο, τόσο στην χώρα μας... 

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ερημα τα χωριά, πυκνοκατοικημένες οι πόλεις

Τεράστιες ανατροπές σε ότι αφορά τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα έχει φέρει η ανακοίνωση της απογραφής με βάση  το μόνιμο πληθυσμό της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουμε ανατροπές σε αρκετά επίπεδα ενώ άκρως ενδιαφέροντα ειναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τα νέα πλέον δεδομένα που έχουν σχέση με τους μόνιμους κατοίκους.
 Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η απογραφή των μόνιμων κατοίκων έκρυβε ισχυρές απώλειες αφού ο πληθυσμός
της φτάνει στους 547.390 κατοίκους.Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η γειτονική Θεσσαλία καταγράφει 732.762 κατοίκους και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 679.796 κατοίκους.

Για 6+6 μήνες οι άδειες στην ΛΑΡΚΟ

Δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του Υφυπ. Περιβάλλοντος για την ανανέωση της σύμβασης εκμίσθωσης του μεταλλείου της Λάρυμνας.
 
Για 6+6 μήνες παρατάθηκε τελικά η σύμβαση μίσθωσης του μεταλλείου της Λάρυμνας προς τη ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τη χθεσινή μέρα
και η οποία δίνει ουσιαστικά παράταση ζωής για έναν ακόμη χρόνο στην εταιρία.
Η δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης έρχεται να επιβεβαιώσει το χθεσινό ρεπορτάζ της «Η» για τον χρονικό ορίζοντα της ανανέωσης της μεταλλευτικής παραχώρησης, να δικαιώσει τις προσπάθειες των εργαζομένων και παράλληλα να «θολώσει» ακόμη περισσότερο το τοπίο που επικρατεί γύρω από την αποκρατικοποίηση της εταιρίας και τους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ... 

Πόσα χρήματα θα χάσετε το 2013 από τις νέες περικοπές στους μισθούς

Μόνο με το «δεξί» δεν θα μπει το νέο έτος για μισθωτούς και συνταξούχους, αφού από το 2013 θα τεθούν σε ισχύ οι περικοπές των μισθών που προβλέπει το νέο μνημόνιο, μέσω των αυξήσεων των φόρων.

Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα υποστούν κρατήσεις στους μισθούς τους που αγγίζουν ακόμη και τα 104 ευρώ επιπλέον σε σχέση με αυτές του 2012, ενώ η μηνιαία παρακράτηση σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους σε περιπτώσεις που έχουν δύο παιδιά θα φτάσει ακόμη και τα 137 ευρώ επιπλέον.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Έκθεση – ΣΟΚ: Σύνταξη μετά από 38,1 χρόνια εργασίας

Κατά 8,8 χρόνια θα αυξηθεί ο χρόνος εργασίας στην Ελλάδα – Δυσοίωνες προβλέψεις για το δείκτη γονιμότητας και τη γήρανση του πληθυσμού
Διαδοχικές αλλαγές στο ασφαλιστικό μας σύστημα έως το 2060, προβλέπει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία παρουσιάζει με μελανά χρώματα την εργασιακή κατάσταση στην ΕΕ.
Τα νέα στοιχεία της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά στη γήρανση του πληθυσμού για τα 27 κράτη-μέλη προκαλούν σοκ και αποτελούν μια δυσάρεστη προοπτική για τους Έλληνες μελλοντικούς εργαζομένους.
Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσιάζει η εφημερίδα...

AΠΟΤΟΜΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ…ΠΕΡΜΕΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΑ 300 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ «ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»


Νεκρό γράμμα παραμένουν οι ιδιωτικές επενδύσεις στις ανεπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη πέντε χρόνια από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, εγείροντας τεράστιες ανησυχίες για την ανάκαμψη.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της McKinsey Global Institute (MGI), του ερευνητικού βραχίονα της γνωστής εταιρείας συμβούλων, έως το 2011 οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα ως ποσοστό του ΑΕΠ (2007) είχαν υποχωρήσει κατά 3,4% στις ΗΠΑ, κατά 3,8% στην Ιαπωνία και κατά 2,9% στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Στο 35% η ανασφάλιστη εργασία

Kατά 10 μονάδες αυξήθηκε το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας μέσα σε μία τριετία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. 
Έτσι, για το 2012 ανήλθε στο... 

Χωρίς σχόλιο!!!


ΛΑΡΚΟ: Δικαστικό φρένο στην ΔΕΗ

6+6 προβλέπει η απόφαση για την ανανέωση των μισθώσεων. Δικαστική ανάσα για την ΛΑΡΚΟ

Xριστουγεννιάτικο δώρο, θα μπορούσε να θεωρηθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε κατατεθεί από τη ΔΕΗ, για
συντηρητική κατάσχεση στην περιουσία της ΛΑΡΚΟ μέχρι του ποσού των 39,2 εκατ. ευρώ.

Πως θα υπολογίζεται ο κατώτατος μισθός

Καταργείται το επίδομα γάμου για όσους αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, ενώ με νέο τρόπο θα καθορίζεται πλέον ο κατώτερος μισθός την επόμενη χρονιά. Οι αλλαγές στον κατώτερο μισθό θα τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο.
Το επίδομα γάμου δεν διασώζεται από ....
την 1η Απριλίου, κάτι που συνεπάγεται μείωση του μισθού κατά 10%. Αλλαγές και στις κλαδικές συμβάσεις, που λήγουν αυτόματα στις 14 Φεβρουαρίου, εφόσον έχουν υπογραφεί το 2011.
 
Ειδικότερα:

Απλές συμβουλές για να μην πέσετε θύμα των χάκερς

Η ηλεκτρονική εποχή, εκτός από τα πολλά πλεονεκτήματα που μας προσφέρει, κρύβει και πολλούς κινδύνους που συνήθως προέρχονται από κακόβουλους χρήστες.

Είναι σημαντικό λοιπόν, όλοι μας να γνωρίζουμε μερικές κινήσεις που θα μας βοηθήσουν να προστατευθούμε, από τις διάφορες ηλεκτρονικές απειλές που κυκλοφορούν στο ίντερνετ.

Ο δρόμος (γιά την Λάρυμνα) έχει την δική του ιστορία..

 

 

 

   Ατέλειωτος δρόμος.......

 

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟς ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΓΙΑ 6 + 6 ΜΗΝΕΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ

 
ΤΜΗΜΑ Δ’
Ταχ. Δ/νση: Μεσογείων 119
Ταχ. Κώδικας: 101 92 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: Ν. Ντατσοπούλου
Τηλ.: 210-6969314 - 833
Αθήνα, 21/12/2012
Αρ. Πρωτ.: Δ8/Δ/Φ16.10/23619/4589
Α Π Ο Φ Α Σ Η
 
ΘΕΜΑ: Έγκριση σύναψης απευθείας σύμβασης για τη μίσθωση των μεταλλευτικών δικαιωμάτων του Δημοσίου επί του δημοσίου μεταλλείου Λάρυμνας (Ο.Π. 1 και 8Β Ν. Φθιώτιδας, 105Α και 107 Ν. Βοιωτίας) από την εταιρεία Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Έχοντας υπόψη:

Ηχηρό «χαστούκι» της δικαιοσύνης στη ΔΕΗ για τις υπέρογκες χρεώσεις στην ΛΑΡΚΟ!

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

ixiro-xastouki-tis-dikaiosunis-sti-dei-gia-tis-yperogkes-xreoseis-stin-larko-Σειρά ερωτημάτων προκύπτει από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας βάσει της οποίας απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η ΔΕΗ για συντηρητική κατάσχεση στην περιουσία της ΛΑΡΚΟ έως του ποσού των 39,2 εκατ. ευρώ.


Με μια απόφαση που δικαιώνει τη ΛΑΡΚΟ και επιτρέπει στην εθνική βιομηχανία σιδηρονικελίου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, εν όψει μάλιστα και της προωθούμενης αποκρατικοποίησής της, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχε κατατεθεί από τη ΔΕΗ, για συντηρητική κατάσχεση στην περιουσία της ΛΑΡΚΟ μέχρι του ποσού των 39,2 εκατ. ευρώ. Μάλιστα η ΔΕΗ στο ακροατήριο αύξησε το ποσό της απαίτησης σε 80 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.

ΛΑΡΚΟ: Δεν κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία της για χρέη προς τη ΔΕΗ


Απορρίφθηκε απο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η ΔΕΗ και με την οποία ζητούσε συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ για χρέη απο λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
Η είδηση δίνεται απο το ΑΠΕ και προέρχεται απο πληροφορίες που παρέχουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΛΑΡΚΟ.

Φιλόδοξο σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων ξεκινά το 2013 για το ΤΑΙΠΕΔ

Πρεμιέρα για 10 αποκρατικοποιήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους
 
Του Βαγγελη Μανδραβελη

Τουλάχιστον μία αποκρατικοποίηση κάθε εβδομάδα θα πρέπει να εκκινεί το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) από τις αρχές του επόμενου έτους. Το νέο Μνημόνιο προβλέπει 10 αποκρατικοποιήσεις να ξεκινήσουν μέσα στο α΄ τρίμηνο του επόμενου έτους, στόχος ιδιαίτερα απαιτητικός, τόσο για το Ταμείο όσο και για την κυβέρνηση.
Αν σ’ αυτές τις αποκρατικοποιήσεις προστεθεί και η...

ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Απερρίφθη αίτημα της ΔΕΗ για συντηρητική κατάσχεση στη ΛΑΡΚΟ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχε κατατεθεί από τη ΔΕΗ, για συντηρητική κατάσχεση στην περιουσία της ΛΑΡΚΟ μέχρι του ποσού των 39,2 εκατ. ευρώ.

Απερρίφθη αίτημα της ΔΕΗ για συντηρητική κατάσχεση στη ΛΑΡΚΟΟπως έγινε γνωστό από κύκλους της ΛΑΡΚΟ, το δικαστήριο έκανε δεκτό ένα εκ των βασικών επιχειρημάτων που είχαν αναπτύξει κατά τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, στις 20 Νοεμβρίου, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΛΑΡΚΟ, ότι, δηλαδή, η ΔΕΗ δεν διακινδυνεύει τυχόν απαιτήσεις της έναντι της ΛΑΡΚΟ.

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Σύντηξη Νικελίου - Υδρογόνου . Ομάδα Ελλήνων φέρνει την ενεργειακή επανάσταση!!



ενέργεια.jpg 
Την πιο «πράσινη» τεχνολογία παραγωγής ενέργειας θα την έχει ο καθένας σπίτι του σε ένα μικρό κουτί που θα παράγει απεριόριστη ενέργεια με ελάχιστο κόστος. Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι αυτή η τεχνολογία είναι ελληνική. Τα κακά νέα είναι ότι το ελληνικό κράτος δε θεώρησε σκόπιμο να στηρίξει την προσπάθεια των ερευνητών, και έτσι η εταιρεία που ανέπτυξε την τεχνολογία τα μάζεψε και πάει τα καλά νέα στον Καναδά!

Τι αλλάζει στα όρια ηλικίας από το 2013




Ετος μεγάλων αλλαγών στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση θα είναι το 2013, καθώς πλήρης σύνταξη θα καταβάλλεται σε ηλικία 67 ετών.
Οσοι θέλουν να ανοίξουν ταχύτερα την πόρτα εξόδου θα πρέπει να συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης και το 62ο έτος της ηλικίας, ενώ από τις ανατροπές δεν διασώζονται ούτε οι μητέρες ανηλίκων. Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι ασφαλισμένοι δεν προλαβαίνουν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Οι 90 ημέρες που θα “αλλάξουν” τη χώρα


Συνολικά 13 διαγωνισμοί θα «τρέξουν» στις 90 πρώτες ημέρες του 2013 που θα αφορούν στην παραχώρηση κρατικών συμμετοχών και περιουσιακών στοιχείων και που καλείται να φέρει εις πέρας το ΤΑΙΠΕΔ.
Έως το τέλος του προσεχούς Μαρτίου το χρονοδιάγραμμα του Ταμείου περιλαμβάνει την προκήρυξη διαγωνισμών... 

Εργασιακοί συμβιβασμοί υπό την απειλή της ανεργίας

Συμβιβασμούς υπό την απειλή της ανεργίας κάνουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, αποδεχόμενοι μισθούς ακόμα και των 300 ευρώ. Οι εργοδότες είτε για να αντέξουν την οικονομική δυσπραγία, είτε γιατί εκμεταλλεύονται την κρίση, μειώνουν τις αμοιβές, κατευθείαν στα κατώτατα επίπεδα, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας... 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Μέσω των κινητών τηλεφώνων θα μπορούν να πληροφορηθούν οι ιδιοκτήτες ΙΧ τον κωδικό πληρωμής για τα νέα τέλη κυκλοφορίας. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, φίλοι καταναλωτές. Μην ακούτε τα ψέματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης που νομοθετεί για το   συμφέρον τους.  Ακούστε και την δική μας φωνή. Δεν λείπουν οι μέρες από τον λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν! Δεν ισχύει ότι οι καταναλωτές «δεν αδειάζουν» άλλη μέρα για ψώνια. Οι τσέπες είναι εντελώς  άδειες!

Αγιε Βασίλη… με ποιους είσαι;



Μα γιατί ο Αγιος Βασίλης τα καλύτερα δώρα τα κάνει στα παιδάκια που “χουν πλούσιους γονείς; Συγκλονιστικά είναι και φέτος τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της UNISEF. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά γεννιούνται με μια μπάλα κανονιού δεμένη στα πόδια…
Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο χάνουν την παιδικότητά τους εξαιτίας της φτώχειας και της ένδειας και γίνονται ευάλωτα στην εκμετάλλευση, την κακοποίηση, τις διακρίσεις και τον στιγματισμό. 

Μέχρι και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς η προμήθεια των τελών κυκλοφορίας

Δείτε αναλυτικά τι θα πρέπει να πληρώσετε

Τρεις εργάσιμες ημέρες (Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου και παραμονή Πρωτοχρονιάς) έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι πολίτες προκειμένου να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ.

Ο γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης μιλώντας χτες, Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων στον ANT1 κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν, προκειμένου να μην ρισκάρουν την επιβολή προστίμου που είναι το διπλάσιο του κόστους των τελών.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Η ακτινογραφία των αποκρατικοποιήσεων

Σε αναμονή των κινήσεων της κυβέρνησης στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων στις αρχές του επόμενου έτους τελούν οι επενδυτές με το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στους τομείς, που προβάλλουν ως οι ελκυστικότεροι προς αξιοποίηση από την αγορά. 
Πρόκειται για δημόσιες επιχειρήσεις, που διαθέτουν δίκτυα υποδομών, δικαιώματα στα παίγνια και ακίνητα φιλέτα του Δημοσίου. 

Το χριστουγεννιάτικο «μήνυμα»


Από το διαδίκτυο έχουμε διαβάσει χιλιάδες άρθρα, που σκιαγραφούν τη σήψη στην ελληνική πολιτική και κοινωνική σκηνή. Ωστόσο, «πινελιές» αισιοδοξίας κάνουν δειλά την εμφάνισή τους, κάτι που συμβαίνει και μόνο επειδή η ζωή του πολίτη στην Ελλάδα του 2012 έχει αλλάξει δραματικά και βίαια. Τα χιλιοειπωμένα τους τελευταίους μήνες «θετικά της κρίσης», ακόμη κι αν κανείς αρνείται ότι γεννιούνται λόγω της κατάστασης, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει ότι η ίδια η κρίση τα αναδεικνύει στο έπακρον.
Στη σημερινή Ελλάδα, που βρίσκεται στην εντατική, οι «γιατροί της» δίνουν όμως ελπίδες, αφού γίνονται κάποια πράγματα. Αυτά της δίνουν ανάσα, ελπίδα, λόγο να μάχεται. Ο «οργανισμός της», οι πολίτες της, ψάχνονται, ερευνούν, προβληματίζονται, κινητοποιούνται. Ή πιο απλά, ψαχουλεύουν μανιωδώς πράγματα που επιτέλους θα τους εμπνεύσουν, ανάμεσα σε παλαιομοδίτικες φωνές που συνεχώς τους ερεθίζουν άνευ λόγου τα αφτιά.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους !!!



Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ: ''Για τις τελευταίες εξελίξεις''

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
• Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ (ΛΑΡΥΜΝΑ)
•Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
• Σωματείο Εργαζομένων Μέταλλουρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
• Σωματείο Εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Σερβίων της Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε.
• Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)
 

                                                                                                                              24/12/2012
 

                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
 

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προέδρων των Σωματείων με τον Υπουργό Οικονομικών κο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.
Η συνάντηση αυτή κλείστηκε μετά από πίεση των εργαζομένων αλλά και κάποιων βουλευτών που ανησυχούν για το μέλλον της εταιρίας.
Στον Υπουργό Οικονομικών τέθηκε το θέμα για τη διχοτόμηση της ΛΑΡΚΟ και το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ. 

No comments...



Το μυστικό των Χριστουγέννων

Η ημέρα των Χριστουγέννων δεν προσφέρεται για πολιτική ανάλυση και κριτική. Είναι μια μέρα γιορτής, όσο παράδοξη κι αν ακούγεται μια τέτοια λέξη μέσα στις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η κρίση για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Ίσως γιατί τα Χριστούγεννα ήταν ταυτισμένα τις τελευταίες δεκαετίες με το αμόκ του καταναλωτισμού. Τώρα που η κρίση έφερε τα πάνω- κάτω , τώρα που κυριαρχεί η «εθνική κατάθλιψη» λόγω απωλειών, μοιάζει δύσκολο να βρούμε έναν διαφορετικό τρόπο για να τα γιορτάσουμε.

Ο ορυκτός πλούτος αποτελεί εθνική προτεραιότητα

Η πρώην βουλευτής Εύβοιας Ουρανία Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση για το θέμα της ΛΑΡΚΟ και τις ενέργειες που γίνονται για την αποκρατικοποίησή της:
"Ο ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ πιστεύει ότι ο ορυκτός πλούτος της πατρίδας μας αποτελεί εθνική προτεραιότητα. Δεν πωλείται, δεν μεταβιβάζεται αλλά...

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!



Πώς θα εξελιχθεί το 2013 για την Ευρώπη.


Όπως πολλοί ανέμεναν, το 2012 κατέληξε να είναι ένα πολύ ευμετάβλητο και "busy" έτος για την ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομία, με την κρίση της ευρωζώνης να αγγίζει νέα χαμηλά και τις πολιτικές εντάσεις να αυξάνονται αντιστοίχως. Μπορούμε να περιμένουμε το ίδιο και για το 2013; Το Open Europe εκθέτει την άποψή του για τρία βασικά σημεία που θα πρέπει να παρακολουθήσουμε το 2013..
Άρθρο του Raoul Ruparel,
στο Open Europe.org.uk :

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Αγωνία για την παράταση των αδειών λειτουργίας του εργοστασίου. Από βδομάδα οι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα


Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις αλλά με τη διαβεβαίωση ότι το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της ΛΑΡΚΟ μέσω του
διαχωρισμού της θα επανεξετασθεί έφυγε η αντιπροσωπεία των εργαζομένων της εταιρίας από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα μετά και την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι.
Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση προσδιόριζαν μετά την ολοκλήρωσή της ότι ο υπουργός Οικονομικών άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις θέσεις τους τόσο για τη σημασία της ΛΑΡΚΟ για την οικονομία της χώρας... 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...

Χρονιά που θα φέρει τα πάνω-κάτω είναι το 2013 για μισθωτούς και συνταξιούχους, με το πρώτο ισχυρό σοκ να έρχεται στο τέλος Ιανουαρίου με τις νέες περικοπές στις συντάξεις.
Οι μειώσεις θα γίνουν στο άθροισμα...

Μέσα σε λίγους μήνες βγάζουν τους... άχρηστους δημιουργικούς. Καλά τι έγινε;

Της Ημέρας

Πόσο θέλουν να μας τρελάνουν Χριστουγεννιάτικα; Ολοι εκείνοι που πριν από λίγους μήνες μας είχαν για φτύσιμο, ως Ελληνες δηλαδή και ως λαό, τώρα δεν προλαβαίνουμε να μετρήσουμε τα καλά τους λόγια. Μέχρι τώρα είχαμε τα πρόσωπα. Είχαμε βαρεθεί να βλέπουμε τον Σόιμπλε να βρίζει κυριολεκτικά τους Ελληνες. Τώρα τείνει να τον βαρεθούμε να κολακεύει τους Ελληνες. Μα τι άλλαξε ενδιάμεσα; Αυτό ψάχνουμε πραγματικά. Είχαμε πριν από λίγο καιρό τους διάφορους οίκους να ρίχνουν μαύρο στην Ελλάδα.

Της Ημέρας...




«Ποδαρικό» με μειώσεις στις χρεώσεις προς τα κινητά..


 
Από 1ης Ιανουαρίου του 2013 έρχονται οι μειώσεις στα τέλη τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα.
Ύστερα από σχετική απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η τιμή των τελών στη χονδρική αγορά τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα ορίζεται σε... 

Ο Άγιος Βασίλης θα φέρει ...και εκκαθαριστικά


Χριστουγεννιάτικη «ΦΑΠα» έρχεται για 140.000 φορολογούμενους οι οποίοι τις επόμενες ημέρες θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010.
Σύμφωνα με..
την «Εφημερίδα των Συντακτών» η εξόφληση του φόρου θα πρέπει να γίνει... 

Φθιώτιδα - Μαλεσίνα: Εντοπίστηκε χαρτονόμισμα από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου

Οι απαγωγείς είχαν πάρει λύτρα 30 εκατομμύρια ευρώ για να αφήσουν ελεύθερο τον εφοπλιστή Παναγόπουλο, μετά από 13 ημέρες ομηρίας...

Όπως διαβάζουμε στο LamiaReport, το προσημειωμένο χαρτονόμισμα εντοπίστηκε χθες το πρωί σε τράπεζα της Μαλεσίνας, όταν ένας επιχειρηματίας από την Μαλεσίνα πήγε να κάνει κατάθεση 20.000 ευρώ.

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους