Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Δήλωση Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μετά από επίσκεψή του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Μητρόπουλο και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον υπηρεσιακό υπουργό ΠΕΚΑ κ. Τσάλτα και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΛΑΡΚΟ κ. Μπαράκο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Το μέλλον της ΛΑΡΚΟ απαιτεί ρεαλιστικές προσεγγίσεις και δραστικές προσαρμογές με έγκαιρο προγραμματισμό, αποτελεσματικό σχεδιασμό, σωστή ενημέρωση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των ενδιαφερόμενων μερών.


Απαιτεί διορατικές αλλαγές που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, τις θέσεις απασχόλησης και την ασφαλή λειτουργία της.


Προς αυτή την κατεύθυνση, και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης της εταιρείας, διαδικασία που δεν πρέπει όμως να οδηγήσει στο ξεπούλημά της αλλά στη βελτίωση της λειτουργίας της, προτείνεται η επέκταση της σύμβασης μίσθωσης των μεταλλευτικών παραχωρήσεων του Δημοσίου στη ΛΑΡΚΟ.


Σύμβαση, χρονικής διάρκειας 36 ετών, η οποία λήγει στο τέλος του μήνα και χωρίς την επέκτασή της καθίσταται αδύνατη η λειτουργία της εταιρείας.


Σύμβαση η οποία μπορεί απευθείας να επεκταθεί με απόφαση του αρμόδιου υπουργού ΠΕΚΑ». 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους